Portar för Industri- & lagerlokaler

Vi utgår från Tjörn där vi har kontor, lager och portutställning. Vi säljer Portar för Industri- och lagerlokaler och utför installationer samt service på Tjörn, Orust, Stenungsund, Kungälv och Göteborg med kranskommuner

Takskjutportar

Hörmann

Takskjutportar anpassade utifrån din industrifastighet

Takskjutportar öppnas vertikalt och skapar därmed utrymme framför och bakom porten. Portsektionerna är placerade under taket, vertikalt ovanför öppningen eller taket. Takskjutportar från 50-serien, gjorda av stål, aluminium/aluminiumkombination eller aluminium imponerar med sin unika bredd i utförande, dörrdesign och certifierad säkerhet. Kompakta takskjutportar staplar de enskilda lamellerna vertikalt strax bakom överstycket. Det låga infogningsdjupet är särskilt fördelaktigt för fastigheter med takfönster, glastak och fasader.

Vi skräddarsyr en portlösning efter dina behov; allt från en enklare verkstadsport till en helglasad designport.

Portarna är ofta en stor del av byggnadskonstruktionen för fastigheten. Detta ger dig en enorm energibesparingspotential – information om koppling och eftermontering finns i Hörmanns energibesparingskompass.

Vikportar

Prido

Prido är ett helsvenskt bolag beläget i Tråvad i Västergötland som tillverkat portar sedan 1973.
Skräddarsydda portar efter dina behov. Prido AB tillverkar och marknadsför portar; vikportar, industriportar,
slagportar, garageportar, takskjutportar, snabbrullportar samt gångdörrar. Vår största produkt från Prido är deras vikport Ecolid:

 • Sveriges mest sålda vikport
 • Design och finish i toppklass
 • Korta leveranstider och hög leveranssäkerhet
 • Långtidstestad för 1 miljon öppningscykler
 • Ca 40 % bättre u-värde än rambyggda vikportar
 • Lufttäthetsklass 4, luftläckage 1,8 m3/m2 enligt EN12426
 • Enkel och snabb att montera och demontera via justerbarheten i gångjärnen och skruvinfästningarna.
 • Kräver minimala sido- och överutrymmen
 • Robusta och lättmanövrerade automatiska uppställningsbeslag
 • Rostskydd i toppklass
 • Vikportarna är helt förberedd för motordrift. Alla klämrisker är konstruktionsmässigt eliminerade, gäller även manuella vikportar och slagportar
 • Låga underhållskostnader
 • Utvecklad och tillverkad i Sverige
 • Ett miljövänligare alternativ CE-märkt enligt Europastandarden för portar EN13241-1
 • Tillverkas helt måttbeställd i en mängd olika utföranden
 • 7 års garanti
Reco

Vikporten för dig med höga krav!

 • Energibesparande med helt bruten köldbrygga
 • Exempel 5×5 m u-värde 1,1 W/(m2K)
 • Säker och robust konstruktion
 • Rambyggd med infällda gångjärn för skydd mot yttre angrepp.
 • Mycket låga underhållskostnader
 • Säkerhetsklassad enligt nya SSF1074

Brandportar

Hörmann

Brandskjutport för ett tillförlitligt skydd

Hörmann levererar tillförlitliga, drift- och riskanpassade skjutportslösningar med 1 eller 2 flyglar, beroende på utförande, för alla objektområden. Brandskyddskonstruktionen är testad enligt DIN 4102 och materialet kontrolleras kontinuerligt av materialprovningsanstalten i Braunschweig och är godkänd av DIBt (tyskt byggnadsteknikinstitut).
Våra rök- och brandskyddande skjutportar för säkra flykt- och räddningsvägar testas också enligt DIN 18095. De rekommenderas för alla områden med hög passagefrekvens, där personer vid brand måste skyddas mot spridning av rök.

För snabb passage och genomfart med handkärror eller mindre transportvagnar är brandskjutportar med gång-/utrymningsdörr lämpligt. Generellt är gång-/utrymningsdörrar av brandskyddstekniska skäl utrustade med dörrstängare med glidskena upptill.

DAN-doors

1 eller 2-Flyglig Branddörr

DAN-doors senaste branddörrsprogram är certifierat i enlighet med SS-EN 16034-1 och testat enligt SS-EN 1634-1. Dörrarna är klassificerade EI2-30, EI2-60 och EI2-120. Dörrarnas testmetod har skärpts markant, i enlighet med DS 1052-2, eftersom dörren nu testas från två sidor. Våra branddörrar ger möjlighet att investera i certifierade, hållbara lösningar med hög standard. Branddörrarna kan levereras i 1- och 2-flygligt utförande och finns med åtskilliga ytor, bland annat rostfritt stål AISI 304, syrafast rostfritt stål 316, samt målade i en given RAL-färg. Dörrarna kan användas som både invändigt och utvändigt.

Rullportar

Hörmann

Rullportar och rullgaller – ekonomisk, robust och pålitlig

Hörmann Rullportar och rullgaller i aluminium och stål är särskilt ekonomiska tack vare sin enkla konstruktion med endast några komponenter. Rullportar och rullgaller rullas ihop och tar knappt upp någon plats ovanför öppningen. De lindas upp och förvaras kompakt bakom överstycket. Man förlorar alltså ingen värdefull tak- eller golvyta runt öppningen.

Den höga specialiseringsgraden i rullport- och rullgallerkonstruktionen går långt över den normala standarden. Genomförandet av speciella lösningar är en del av vår dagliga verksamhet för vårt högpresterande team.

På grund av sin kompakta design är RollMatic rullgaller lämplig för max. 335 mm överhöjdsbehov eller installationsdjup, speciellt för små butiksdefinitioner med begränsat utrymme.

Portarna är ofta en stor del av byggnadskonstruktionen för fastigheten. Detta ger dig en enorm energibesparingspotential – information om koppling och eftermontering finns i Hörmanns energibesparingskompass.

DAN-doors

DAN-doors tillverkar rullportar med hög kvalitet och sortimentet är stort, de täcker alla behov som kan förekomma. Vi tillverkar rullporten efter kunden önskemål som passar alla miljöer. DAN-doors har som mål att leverera rullportar som är energibesparande och vi har hittat den rätta lösningen för våra kunders behov, samtidigt som vi tar ett miljöansvar.

Års porterfarenhet

Nöjda kunder genom åren